Lolita

Lolita är en subkultur, det betyder att det är en alternativ livsstil, och den klädstilen kom under senare delen av 1980-talet i stadsdelen Harajuku i Tokyo i Japan. Det finns olika Lolita stilar till exempel:

Goth Lolita, punk Lolita, sweet Lolita, shiro Lolita, Kuro Lolita, Hime Lolita, casu Lolita, Ero Lolita, Guro Lolita, Sailor Lolita, Wa Lolita, Qi- Lolita, Steampunk Lolita.

För några är det en klädstil och för andra är Lolita en hel livsstil. Jag tycker att Lolitastilen är fin för att det finns gulliga smycken och paraplyer och andra saker och skulle vilja va en Lolita själv.

Sweet Lolita

Goth och vanlig Lolita paraply

Lolita halsband

Andra Lolita kläder till ex. Goth stil och en  kimono.

Lolitakläder och Smycke. Bilden på smycket har fotografen Michelle Yao tagit. Den andra bilden på kläderna kommer från wikimedia commons. Och den första bilden med rosa kläder kommer från atmateome J.P. och paraplyet är från flicker.

 

Text av Jakop

 

 

 

 

 

 

4 Comments

on “Lolita
4 Comments on “Lolita
  1. Väl sammanfattat om en sån intressant och mångsidig stil 🙂 Det är så kul att man kan använda kläder till att utrycka sig om man vill! Har du någon favorit bland Lolita-stilarna?

  2. Hej Frida såg din komentar, jag är en sån som tycker om och testa mig fram genom klädstilar. MIN favorit lolita stil är- goth lolita och sweet lolita och evtuellt clasick lolita. ☺☕☕♣♣♣🃏

  3. Hej Jakop!
    Okej, då har vi en gemensam favorit; jag gillar också Gothic mest men även Classic tycker jag är häftig! Men uppskattar alla stilarna såklart! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *