Skolan i Japan

Grundskolan i Japan är obligatoriskt. Men dem som bor där tycker att utbildning är mycket viktigt. Nästan alla barn går i förskolan. Sen börjar de i grundskolan när de är sex år. Man går i grundskolan i nio år precis som i Sverige. Förr var det bara killar som gick på universitetet. Nu får tjejerna göra det.

I den japanska skolan tillbringar eleverna 240 dagar om året plus extraskola på fritiden. Svenska elever går 180 dagar varje år.

Alla har skoluniform. Vilken skoluniform man har visar vilken skola man går på och hur smart man är. Alla elever försöker göra den ganska fula skoluniformen lite coolare genom att låta slipsen hänga lite inte stoppa skjortan i byxorna. Alla måste ha bra betyg. Annars kan man inte jobba efter studenten. På dem flesta japanska skolor måste man ha med sig egen lunch. Göra läxor och plugga är en självklarhet. Under lektionerna får man inte äta, prata eller hålla på med Ipod och mobiler. Bara dricka te och vatten men inte gå ifrån klassrummet. Det enda som ingen lärare klagar på är om man sover.

Källa: Wikipedia och en artikel på sidan frisksport.se skriven av Josefin Sahlberg

Denna text är skriven av Katarina Löfgren

Fotograf: Maria Michelle en bild fri att användas från webbplatsen Pixaby

 

 

One Comment

on “Skolan i Japan
One Comment on “Skolan i Japan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *